Casuta din lemn pentru copii bine distantata de la nivelul solului

Varietatea larga de corpuri de mobilier necesare pentru amenajarea unei curti sau a unei gradini ne-a determinat sa aducem in atentia cotitorilor nostri un alt model de casuta din lemn.

De aceasta data fiind vorba despre o casuta din lemn pentru copii bine distantata de la nivelul solului.

Conceputa special ca si loc de joaca pentru copii, aceasta casuta din lemn este cu atat mai interesanta si atractiva, cu cat casuta este foarte bine distantata de la nivelul solului, dupa cum reiese chiar din titlu.

In aceasta situatie este limpede faptul ca, accesul la interiorul casutei, cat si pe terasa acesteia fiind posibil doar cu ajutorul unei scari de acces, cu mai multe trepte.

Tocmai acest aspect joaca un rol destul de important in crearea sentimentului de siguranta in randul copiilor.

Dincolo de aceste aspecte trebuie stiut faptul ca pentru realizarea acestui proiect s-a folosit in cea mai mare proportie lemnul de rasinoase bine finisat pe ambele parti.

Si asta, pentru ca aici este vorba despre un corp de mobiier realizat din lemn, cu adresabilitate in randul copiilor.

Casuta este prevazuta cu terasa, usa de acces si cu ferestre.

Dar asta nu e tot. Pentru ca lemnul de rasinoase care sta la baza acestui proiect necesita si aplicarea unui lac cerat pe baza de apa.

Atat de necesar pentru lacuire si protectie impotriva tuturor intemperiilor. Fie ca este vorba aici despre ploaie, soare, ger sau vant.

Si odata ce ati asigurat protectia lemnului impotriva tuturor intemperiilor, este randul amenajarii corespunzatoare a acoperisului.

Acoperisul putand fi protejat cu succes prin aplicarea sindrilei bituminoase, in nuantele si culorile preferate.

Dincolo de acest aspect mai trebuie stiut si faptul ca rezistenta acestei casute din lemn pentru copii, chiar daca aceasta este bine distantata de la sol, ea este foarte bine conceputa si bine echilibrata, cu ajutorul contravantuirilor.

Si tot aici ar mai fi de recomandat, ca in situatia in care amplasati acest corp de mobilier pe gazonul de iarba sau pe sol, ar trebui sa apelati la acele ancore metalice.

Concepute special pentru asigurarea protectiei lemnului impotriva umiditatii ridicate din pamant.

Iar restul lucrurilor raman in mod normal la latitudinea dumneavoastra.

In asa fel incat suntem absout siguri, ca in situatia in care aveti copii mici, o astfel de casuta din lemn pentru copii bine distantata de la nivelul solului ar putea fi una dintre cele mai viabile idei de amenajare a curtii la interior.

Cu un accesoriu din lemn de rasinoase care poate actiona ca un magnet asupra copiilor.

 

Sursa www.Pinterest.com