Daca detineti o casa sau o locuinta spatioasa, cum ar fi de exemplu un apartament duplex si care sa va permita realizarea unei terase, este impetuos necesar sa va amenajati o astfel de terasa oricat de mica ar fi ea.
Si asta, datorita faptului ca existenta unei astfel de amenajari in imediata apropiere a locuintei are un rol extrem de important in dezvoltarea unei vieti armonioase, din toate punctele de vedere.
Tocmai din acest motiv, subliniem faptul ca terasa si implicit intrega gradina trebuie sa fie bine puse in valoare in raport cu intreg ansamblul peisagistic. Si asta, deoarece terasa va poate oferi prilejul de a petrece cat mai mult timp in aer liber, atat singur, cat si impreuna cu familia sau prietenii.

Iar daca in apropiere se afla si o sursa naturala de apa lucrurile pot decurge mult mai armonios.
Insa, daca va doriti neaparat un izvor in apropiere, atunci puteti crea unul artificial chiar in propria casa.
Si facem referire aici la realizarea unei piscine cu caracter ornamental, sau a uneia in care sa va puteti racori in oricare din zilele cu mult soare.
Si pentru ca in marea majoritate a zonelor consumul excesiv de apa este o problema, pentru amenajarea fie a unei piscine ornamentale, fie a uneia de dimensiuni ceva mai mari este nevoie de adaptarea acesteia cu un sistem de dirijare a apei cu circuit inchis. In aceasta situatie costurile de intretinere a unui astfel de amenajament ar putea fi reduse simtitor.
Altfel spus, prezenta unei surse de apa in apropierea unei terase are capacitatea de a schimba radical vita, in bine. Si asta, deoarece apa are si rol de inlaturare a energiilor negative.
Adesea ne-am intrebat retoric: ce ar putea fi mai frumos decat atmosfera creata de susurul unei ape, sau de zgomotul discret al unei fantani arteziene?
Iar acolo unde unde si spatiul verde este bine definit de existenta plantelor sau a florilor care mai de care mai viu colorate, atunci atmosfera unei terase ar putea aduce natura cu tot farmecul ei in propria casa.

Amenajare terasa intr -un stil modern
Acestea sunt doar cateva dintre motivele principale pentru care recomandam cu tarie sa acordati o atentie deosebita procesului de amenajare a unei terase, oricat de mica ar putea fi ea.
Si odata ce sunteti convinsi de acest aspect, va asiguram ca amenajarea unei terease nu a fost si nici nu este un lucru pe care sa il faceti la pura intamplare. Mai ales atunci cand vine vorba despre o terasa ceva mai mare si care este amplasata in imediata apropiere a unei case cu pretentii.
In aceasta situatie trebuiesc avuti in vedere anumiti factori decisivi.
Si anume, volumul per ansamblu al respectivei terase, fluidizarea traficului interior si care este bugetul pe care doriti sa il alocati amenajarii unui astfel de obiectiv.
Important este sa tineti cont si daca terasa este realizata adiacent imobilului sau este una de sine stastatoare. De asemenea, trebuie stiut si care este scopul sau destinatia exacta a acesteia, cat si multi, multi alti factori care la prima vedere par a fi banali, insa acestia au o mare influenta asupra atmosferei create in acest spatiu de mare sensibilitate.
Si am putea enumera aici, intensitatea luminii naturale a soarelui, directia din care bate vantul, privelistea oferita, pavajul interior cat si designul per ansamblu.
Toate acestea au un rol decisiv in crearea atmosferei dorite la interiorul unei terase.

BoreykoFromDiningWM
Iar daca sunteti lipsiti de inspiratie in amenajarea cu succes a unei terase, designerii si specialistii in acest domeniu vor sti cu siguranta ce au de facut.
Mergand pe acest principiu am adus in atentia dumneavoastra prin intermediul acestei imagini, proiectul de amenajare al unei terase care apartine unui designer canadian de top Kirk Bianchi.
Dar care, dupa parerea noastra poate fi o solutie interesanta de amenajare chiar si in cazul unei locuinte cu pretentii, din zona de ses a Romaniei.
Terasa este bine definita la interior de existenta unui spatiu destul de mare. Astfel incat aceasta sa poata fi amenajata cu un set de piese de mobilier destinate special pentru amenajarea zonelor exterioare, dar care pot fi la fel de bine o solutie interesanta de amenajare si la interior. Fiind vorba aici despre o canapea, fotolii cat si o masuta de mare efect pentru aceasta terasa.
Iar in exteriorul terasei este amenajata o fantana arteziana, cu piscina de mare efect. Aceasta este placata pe margini cu piatra. Si este decorata intr-un anume stil, cu elemente arhitecturale care imita ruinele unui templu grecesc.
Si asta nu e tot pentru ca, in aer liber, pe marginea piscinei este amplasat si un loc amenajat special pentru a servi masa. Sau pentru desfasurarea diferitelot tipuri de activitati al caror numitor comun este socializarea.