Asigurati un spatiu necesar pentru plantele decorative

La inceput plantele decorative isi gaseau locul potrivit la interiorul unei locuinte, acolo unde din motive diverse anumite corpuri de mobilier lipsesc cu desavarsire.

In aceste situatii locul ramas liber de absenta vreunui corp de mobilier din cele necesare la interiorul unei locuinte era mascat inteligent de prezenta unei astfel de plante ornamentale.

Marea majoritate a persoanelor care apelau la astfel de artificii se foloseau de ghivecele cu ficusi, lamai, ferigi sau multe alte specii de plante, in functie de marime sau volum.

Odata cu trecerea anilor s-a renuntat la astfel de practici, iar plantele decorative amintite mai sus au fost inlocuite treptat cu altele exotice, mult mai atractive si care nici nu necesitau o ingrijire personalizata.

Iar daca initial vorbeam in special despre rolul decorativ a acestor plante, in prezent la acesta a mai fost adaugata si importanta pe care o au anumite plante in dezvoltarea armonioasa a vieti in respectiva locuinta, acolo unde se afla si respectivele plante decorative.

In alta ordine de idei existenta plantelor decorative la interiorul unei locuinte mai are si rolul de a purifica aerul.

Mergand pe acest principiu, am ales sa va prezentam aici si o imagine orientativa prin intermediul careia veti putea observa un mod extrem de interesant de amplasare a plantelor decorative la interiorul unei locuinte.

Acolo unde, spre exemplu exista si o scara interioara.

Tanand cont de acest aspect arhitectural, actualul proprietar a ales sa amenajeze sub aceasta scara, un loc ideal pentru amplasarea plantelor decorative.

Indiferent de marimea si voumul acestora.

In asa fel incat este important sa asigurati un spatiu necesar pentru plantele decorative.

Asa se face ca, in aceasta imagine se afla in aceeasi timp plante decorative a caror marime este una destul de voluminoasa.

Cat si alte plante si flori de dimensiuni ceva mai reduse.

Acestea au si un rol decorativ prin contrastul pe care reusesc sa il formeze cu tencuiala sau cu toate celelalte accesorii aflate in imediata apropiere.

Si chiar daca nu dispuneti de o scara interioara in praopria locuinta, asigurati un spatiu necesar pentru plantele decorative.

Asa se face ca, articolul nostru, care este unul pur orientativ va poate fi de mare folos, atunci cand vine vorba despre amenajarea propriei locuinte cu plante decorative.

Idee la care nu trebuie sa renuntati indiferent cat de ingusta este propria dumneavoastra casa.

 

Sursa www.Pinterest.com