Pergola moderna din lemn amplasata adiacent unui imobil

Desi, marea majoritate a constructiilor din lemn amplasate in spatiile deschise ne trimit de cele mai multe ori, cu gandul la produsele cu caracter rustic, de aceasta data alegerea facuta este una cel putin speciala.

Si sustinem cu tarie acest lucrum datorta faptului ca respectivul accesoriu are capacitatea de a ne mentine in continuare in sfera amplasamentelor moderne.

Acolo unde combinatia lemnului cu sticla joaca un rol deosebit de important in mentinerea per ansamblu a unui aspect, cel putin placut.

In speta, pergola moderna din lemn amplasata adiacent unui imobil este confectionata pe o placa din ciment, bine distantata de la nivelul solului.

Aceasta fiind foarte bine pusa in valoare prin marime, design, dar si prin utilitate.

In asa fel incat fiecare componenta principala, fie ca este vorba despre partea din sticla sau lemn, acestea isi joaca rolul bine meritat.

Din punct de vedere tehnic pergola din imaginile reprezentative este una realizata dupa un design, pe cat de simplu, pe atat de atractiv.

Prin urmare, aici este vorba despre stalpii principali de rezistenta, cu doua grinzi in partea superioara. Dintre care, una din grinzi este amplasata pe fatada imobilului.

Iar, legatura intre cele doua grinzi principale fiind facuta prin prezenta traverselor, bine distantate intre ele.

Si pentru ca tot a venit vorba despre partile principale din lemn, nu trebuie sa neglijati nici asigurarea protectiei lemnului impotriva intemperiilor, soare, ploaie, ger sau vant.

Protectie asigurata prin aplicarea a doua straturi de lac cerat pe baza de apa de la cei mai buni producatori. Cu slefuire dupa fiecare strat aplicat.

Cat despre sticla, aceasta se regaseste atat in cele trei parti ale pergolei, cat si in partea de acoperis. Si poate fi obtinuta in diferite nuante si culori, cu diferite grade de transparenta.

Iar pentru o si mai buna orientare trebuie sa stiti ca pe piata de profil exista si sticla tratata termic, al carui grad de rezistenta este unul destul de ridicat. Dar si sticla speciala, care impiedica crearea efectului de sera, la interiorul pergolei. Ceea ce reprezinta un alt mare avantaj.

In aceste conditii o pergola moderna din lemn amplasata adiacent unui imobil ar putea fi una dintre cele mai avantajoase alegeri. Cu un grad ridicat de utilitate.

 

Sursa www.Pinterest.com