Pergole extrem de simple pentru plantele agatatoare

O curte cu volume bine definite si al carei perimetru este unul destul de generos, ca si suprafata va poate oferi diverse posibilitati de amenajare.

Motiv pentru care ne-am decis sa va prezentam prin intermediul catorva randuri, un mod cat mai simplu de amenajare a unei astfel de gradini, asa cum se poate observa si din imaginile reprezentative.

Tinand cont de faptul ca imobilul din respectiva curte este amplasat strategic in spatele acesteia, departe de traficul rutier, actualul proprietar a fost nevoit sa gandeasca foarte bine cum va optimiza accesul spre imobil.

Si pe buna dreptate ca a gandit foarte bine acest aspect, atata timp cat respectivul proprietar a optat pentru realizarea unei alei serpuite, exact asa cum recomanda si specialistii in tehnicile Feng Shui.

Tehnici prin care se impune ca aleile de la nivelul unei curti sau gradini sa fie obtinute prin linii curbe sau serpuite printre plante si flori, pentru a putea atrage energiile pozitive catre casa.

Asadar nu se recomanda alei cu unghiuri drepte sau cu zone cu colturi.

In schimb, se recomanda ca la interiorul unei curti sau gradini bine gandite, asa cum este si exemplul din imaginile noastre, sa existe si o fantana arteziana.

Potrivit acelorasi tehnici Feng Shui, prezenta unei fantani arteziene intr-o curte sau gradina reprezinta un simbol al bunastarii si prosperitatii.

Asta pe langa faptul ca fantana arteziana contribuie foarte bine si la conturarea in mod pozitiv a respectivului ansamblu peisagistic.

Dincolo de acest aspect trebuie sa recunoastem si faptul ca actualul proprietar a pus accentul si pe existenta plantelor si a pomilor ornamentali la interiorul acestei curti.

Iar cand a venit vorba de plantele ornanentale, proprietarul a amenajat dealungul aleii principale o serie de pergole extrem de simple pentru plantele agatatoare.

Si asta nu e tot, atata timp cat aleea principale este evidentiata cu dusumea din lemn, dar si cu iluminare pe timp de noapte.

Toate aceste detalii, care aparent pot fi considerate ca si insignifiante, cu siguranta ca au un mare efect in conturarea peisagistica per ansamblu.

Acest este si motivul principal pentru care am dorit sa va prezentam prin intermediul unor imagini, care poate fi rolul major al unor pergole extrem de simple pentru plantele agatatoare.

Exact la interiorul unei curti.

Asta, in situatia in care respectivele pergole sunt amplasate la locul potrivit. In functie de preferinte.

Iar pentru a va putea bucura cat mai mult timp de existenta acestor corpuri de mobilier din lemn pentru zonele exterioare, in starea initiala este de preferat sa protejati pergolele cu lacuri si vopseluri pe baza de apa de la cei mai buni producatori.

Astfel incat lemnul sa poata rezista la fel de bine tuturor intemperiilor de pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp.

Acelasi lucru este de preferat sa se procedeze si in cazul aleii cu dusumea.

Si pentru ca unele pergole sunt amplasate direct pe pamant este de recomandat ca acestea sa fie fixate cu ajutorul ancorelor metalice.

Concerpute special pentru a impiedica umiditatea din sol sa patrunda in textura lemnului.

Cu acestea fiind spuse curtea sau gradina dumneavoastra poate prinde contur, in sensul bun al cuvantului.

 

Sursa www.Pinterest.com