2018 este anul in care se pune accentul pe nuanta de mov

Nu intamplator am ales ca prin acest articol sa ne oprim asupra gradinilor sau a curtilor ornamentate cu flori in nuanta de mov, ultraviolet sau chiar lila.

Ci pornind de la premiza ca insusi specialistii in domeniu au decis ca 2018 este anul in care se pune accentul pe nuanta de mov.

Asadar, potrivit Autoritatii Internationale in materie de culori si nuante, mai exact a celebrului Institut Pantone, nuanta de mov sau ultraviolet sub diversele ei reflexii este considereata nuanta anului 2018.

Si negresit se pune un accent puternic pe aceasta nuanta, atat in moda, design interior si arta in general.

Mergand pe acest principiu inclinam sa credem cu tarie, ca un strop de nuanta de mov ar trebui sa ne insoteasca is pe noi la tot pasul.

Fie intr-un articol vestimentar sau la interiorul locuintei, prin diverse mici accesorii.

Ori chiar si in curte sau gradina.

Si cum altfel, daca nu prin alegerea plantelor de culoare mov.

Un aspect extrem de interesant, atata timp cat aceasta nuanta este considerata ca si un magnet al energiilor pozitive.

Asadar incercam sa amintim cateva dintre cele mai intalnita plante de culoare mov, si care pot da o pate de culoare si contrast in propria gradina, pe tot parcursul anului.

Si incepem din primavara cu viorele, zambile si lalele, la care mai adaugam panselutele batute, magnolia si multe alte flori de camp de culoare mov.

O alta planta atractiva si extrem de parfumata, cu vaste intrebuintari si a carei culoare este mov o reprezinta levantica.

Si chiar daca aceasta este o planta care se cultiva pe suprafete mari de teren in scopuri curative, ea poate marca si anumite zone ale curtii printr-o buna asociere si cu alte plante sau flori.

In ceea ce priveste arbustii de culoare mov si care mai sunt si parfumati, amintim aici liliacul care inflorecte primavara.

Si Mielarea, un alt arbust foarte atractiv si foarte parfumat de origine orientala, dar care se poate aclimatiza si in tara noastra.

Acesta va poate imbia cu parfumul lui incepand din luna august si pana in septembrie.

Si asta nu e tot. Pentru ca o alta planta de mare efect pentru o curte, este trandafirul.

Si ne referim aici in mod special la trandafirii cataratori de culoare mov, sau la multe alte plante cataratoare de aceeasi culoare.

Iar pentru a putea intelege de ce 2018 este anul in care se pune accentul pe nuanta de mov si cum trebuie sa acordati atentia necesara amenajarii cu stil a propriei curti am ales pentru dumneavoastra si doua imagini reprezentative cu doua imobile ale caror spatii exterioare sunt definite de existenta florilor in general.

Cat si de existenta florilor de culoare mov, ultraviolet, in special.

 

Sursa www.Pinterest.com