Amenajari exterioare in stil mediteranean

Stilul mediteranean aplicat intr-un spatiu exterior isi pune foarte bine amprenta pe locul respectiv, printr-o serie intreaga de elemente de detaliu specifice acestei optiuni de amenajare.

Si care sunt, practic inconfundabile.

In primul si in primul rand gradinile amenajate in stilul mediteranean reprezinta acele spatii exterioare largi deefinite de o oarecare deschidere, pline de lumina si culoare.

In sensul ca aici lumina naturala a soarelui patrunde cu maxima intensitate.

Ceea ce inseamna ca, in aceasta zona copacii mari si foarte stufosi sunt practic inexistenti.

Singurii copaci ornamentali sunt arbustii decorativi de inaltime medie.

La care se mai adauga si plantele iubitoare de lumina si care se dezvolta de obicei in soluri mai calcaroase.

In care pietrisul sub diversele lui texturi joaca un rol destul de important.

Asadar, acele amenajari exterioare in stil mediteranean se definesc foarte usor prin existenta zonelor pavate si a pietrisului decorativ in diverse nuante si culori.

Dar si a plantelor, precum laurii, arbustii, leandrul, maslinul sau magnoliu.

Si de unde nu pot lipsi nici multe alte specii de cactusi apartinatori ai respectivului stil mediteranean.

Acesta este si motivul principal pentru care am adus in atentia dumneavoastra o imagine reprezentativa cu un model de gradina mediteraneana de mare efect, chiar si pentru zona noastra. Asta, daca si numai daca respectati intru totul fiecare element de detaliu specific respectivei zone mediteraneene.

Exact asa cum aminteam anterior.

Si, fie vorba intre noi, atunci cand optati pentru amenajari exterioare in stil mediteranean trebuie sa renuntati cu desavarsire la veghile obiceiuri, cat si la multe alte plante si pomii specifici zonei noastre.

Si pentru care multe persoane au facut o adevarata pasiune.

Deci, respectati intru totul stilul pentru care ati optat si astfel va veti bucura cu adevarat de existenta acelor amenajari exterioare in stil mediteranean.

Si pentru ca lumina din abundenta reprezinta acel element principal, care joaca un rol esential in definirea stilului mediteranean este de recomandat ca imobilul din respectiva curte sa fie decorat intr-o nuanta deschisa la culoare.

De preferat ar fi sa folositi albul pur sau crem deschis.

Acestea sunt doar cateva dintre multe informatii utile si care va pot determina sa optati pentru alegerea stilului meditaranean.

Atumci cand vine vorba despre amenajarea propriei curti.

 

Sursa www.Pinterest.com