Inca din cele mai vechi timpuri alegerea culorilor potrivite pentru mobilierul necesar amenajarii fiecarei camere a reprezientat un aspect extrem de important.
Intrucat cromatica aleasa pentru fiecare dintre spatii poate influnta in general starea emotionala a oamenilor.
Plecand de la acest deziderat este de recomandat ca mobila sa fie realizata sub amprenta unui design si a unei cromatici in functie de preferintele celor care zilnic au contact direct cu aceste corpuri de mobilier.

dormitor-kolorado-a-31-kIar daca ne referim la faptul ca in dormitor va petreceti cea mai mare parte din timp, atunci este bine de stiut ca aici mobilierul trebuie sa fie realizat din culori calde.
O alta conditie esentiala este aceea ca mobilierul sa aiba capacitatea de a intra intr-o buna relationare cu parchetul, dusumeaua, zugraveala, decorul interior, usa dar si ferestrele.
Aspect valabil pentru toate camerele, nu numai pentru dormitor.
In ceea ce priveste alegerea corecta a culorilor, sau a combinatiei de culori potrivite, ar fi necesar ca dumneavoastra sa cunoasteti si cateva informatii generale despre insemnatatea si efectul acestor nuante.
Pentru ca albul si negrul sunt considerate non culori si care se pot combina la fel de bine cu oricare alta culoare, atunci putem sustine cu tarie ca persoanele care aleg sa decoreze una dintre camere doar in alb sau doar in negru sunt foarte indraznete.

dormitor-irene
Si asta datorita faptului ca cele doua nuante sunt foarte pretentioase si necesita mare atentie din partea designerilor sau a persoanelor care se incumeta sa decoreze o anumita camera, oricare ar fi ea, in culorile alb sau negru.
Referitor la fiecare din aceste nuante, este bine de stiut ca albul reprezinta principala parghie catre o oaza de liniste si relaxare maxima. Pentru ca, nuanta de alb lumineaza mult o incapere si este o nuanta care se recomanda in special locuintelor in care lumina naturala a soarelui nu poate patrunde.
Albul are capacitatea de a calma persoanele mai dinamice si agitate si poate relationa extrem de bine cu textura lemnului natural. Aceasta va poate trimite imediat cu gandul la sentimentul de puritate, confort si relaxare.
In schimb, nuanta de negru sub diversele ei texturi, mate sau lucioase, se recomanda in special indivizilor cu personalitate puternica caracterizati printr-o atitudine demna de remarcat.
Din alt punct de vedere, in timp ce albul deschide, lumineaza si confera in acelasi timp sentimentul de larghete a spatiului, culoarea neagra are un efect invers.
Si anume, aceasta inchide, micsoreaza si este de recomandata in special pentru amenajarea camerelor in care lumina naturala patrunde in abundenta.
Ceea ce inseamna ca absolut toate elementele de detaliu pot fi bine puse in valoare.
Asadar, atunci cand treceti la mobilarea unei camere, trebuie avute in vedere o serie intreaga de amanunte si detalii din cele mai diverse.
Si pentru ca am stabilit, in linii mari, cum stau lucrurile cu doua dintre cele mai importante nuante necesare pentru decorarea unei camere, alb si negru, putem trece cu succes la o a treia nuanta pentru care multe dintre persoanele tinere au manifestat o deschidere iesita din comun.
Este vorba aici despre nuanta de rosu.

dormitor-afrodita
O nuanta plina de pasiune, o nuanta vesela care are capacitatea de a captiva, dar care poate fi si putin agresiva.
Nuanta rosie emana pasiune si dorinta in exces si un se recomanda persoanelor cu stari de insomnie.
Iar in situatia in care nuanta rosie este aleasa la o intensitate medie, atunci va puteti astepta la tot ce este mai bun in urma unei decorari reusite a interiorului unei camere, oricare ar fi ea.
Si asta nu e tot. Pentru ca aducem in atentia dumneavoastra alte doua nuante care care au un rol extrem de important in componenta texturilor decorurilor predominante in dormitor.
Este vorba aici despre verde si albastru.
Doua culori care se completeaza interesant una pe cealalta si care au capacitatea de a va trimite negresit intr-un loc de liniste si relaxare. Este bine de stiut ca aceste doua nuante sunt tot mai uzitate in decorarea dormitoarelor.
Si pentru ca acestea din urma sunt singurele nuante de baza care formeaza cromatica din dormitor aducem in atentia dumneavoastra si nuanta de cafeniu.
Ale carei efect principal este acela prin care este creata senzatia de bine, confort si de ce nu, de intimitate.

dormitoare-complete-din-pal-ghalatea
Insa atunci cand mobila imprumuta cu succes diferite nuante de cafeniu, atunci este bine de stiut ca usa, parchetul si covorul nu trebuie sa respecte aceleasi tonalitati.
Si este de preferat ca acestea sa aiba capacitatea de a intra in contrast direct cu fiecare din corpurile de mobilier din incaperea respectiva.
Iar cand vine vorba despre amenajarea camerei copiilor, aici predomina alte nuante precum, mov, lila, portocaliu, roz, vernil, in diferite tonalitati.
In consecinta, atunci cand treceti la decorarea unei camere trebuie sa folositi maxim doua sau trei culori, a caror nuanta ar putea fi pigmentata cu mici contraste, dar care sa se potriveasca intre ele.
Si, intre care sa se poata produce o oarecare legatura.