Atunci cand imobilul de la interiorul unei curti respecta un anumit stil, din punct de vedere arhitectural este oportun ca si gradina din imediata apropiere a imobilului sa fie realizata intr-un anumit fel. Astfel incat aceasta sa reprezinte o completare a casei respective.
Intrucat variantele de amenajare ale unei gradini sunt multiple am ales sa va prezentam prin intermediul acestor randuri un interesant model de gradina amenajata in stil malaezian.

O idee destul de indrazneata, prin intermediul careia spatiul disponibil din respectiva curte este bine definit de existenta anumitor locuri cu destinatie exacta.
In acest sens am atasat aici cateva imagini orientative cu privire la ce inseamna o gradina amenajata in stil malaezian.
Din punctul nostru de vedere, aceste gradini in stil malaezian au ca si numitor comun, podeaua din lemn, plantele oarecum exotice ale caror frunze sunt bine evidentiate, cat si sursa de apa.
In speta un izvor sau o fantana arteziana.

Acestea sunt si principiile definitorii care au contribuit in mod evident la realizarea unei gradini in stil malaezian.
Un spatiu extrem de interesant si atat de necesar pentru relaxare. Cat si pentru desfasurarea diferitelor tipuri de activitati cat si pentru socializare.
Asa se face ca in respectivul spatiu este amenajat un loc special pentru servit masa, un loc ideal pentru meditatie si un alt loc in care exista de asemenea o masa si care poate fi folosit pentru desfasurarea altor tipuri de activitati.

Cum era de asteptat in respectiva gradina sunt amplasate si anumite surse de lumina al caror scop este acela ca pe timp de noapte sa poata crea o atmosfera prietenoasa si plina de mister.
Iar pentru o si mai buna functionalitate, chiar si anotimpul mai rece, gradina de tip malaezian poate fi utilata si cu sisteme de caldura special concepute pentru zonele exterioare.
Acestea din urma au un rol esential in amplificarea placerii de a admira cerul, stelele dar si luna fara a simti prea tare temperaturile scazute ale noptii. Si nici trecerea cu repeziciune a timpului.
Un alt amanunt extrem de important in ceea ce priveste gradinile amenajate in stil malaezian este legat de faptul ca aceste gradini pot fi amenajate chiar si la etajele superioare ale unor cladiri moderne. Acolo unde susurul apei si sursele de lumina oarecum difuze isi au rolul lor binemeritat.

In consecinta, indiferent ca este vorba despre o gradina in stil malaezian realizata la nivelul solului sau una la inaltime este bine sa va ganditi din timp la o astfel de terasa. Si apoi sa treceti la actiune!
Si numai asa va puteti bucura de liniste si confort in propria curte alaturi de familie si prieteni.

sursa imagine : terragarden.com.my