Odata cu terimnarea renovarii unui imobil la exterior, de preferat prin pastrarea vechii arhitecturi, amenajarea propriei curti sau a gradinii este ultimul pas important de care trebuie tinut cont.
Si cum altfel, daca nu prin punerea in valoare a fiecareia din zonele cu verdeata.

5
Plantele avand un rol esential in crearea unui aspect de poveste in propria gradina. Cat si pentru obtinea gradului ridicat de relaxare.
Primii ani, in amenajarea unei gradini sunt cei mai usori, pentru ca plantele de la interiorul unei gradini nu sunt ajunse la maturitate.
Insa, odata cu trecerea anilor, acestea se dezvolta si pot influenta in mod direct aspectul general al propriei gradini.

4
Iar cand vine vorba de plantele agatatoare, pentru a nu incurca traficul interior este nevoie si de existenta in acest mediu, a diferitelor corpuri de mobilier din lemn pentru gradina concepute special pentru a deservi ca si suport ideal pentru plantele agatatoare. Acestea pot fi realizate atat din lemn de rasinoase protejat impotriva intemperiilor cat si din metal. In functie de preferinte, dar si in functie de cat de bine reusesc aceste corpuri de mobilier sa se poata sincroniza cu imobilul din imediata apropiere.

2
Pergolele din lemn pentru gradina constituie in mod direct un proiect care joaca un rol deosebit de important, prin forma, dimensiuni si inaltime. Si care este conceput special pentra a va determina sa petreceti cat mai mult timp in natura, in aer liber, in propria gradina.

3
Acolo unde plantele in general joaca un rol deosebit de important in relaxare, atat prin natura parfumului floral, a miresmelor, cat si prin cromatica creata in raport cu diferitele soiuri de plante.
Drept pentru care va puteti amenaja gradina numai cu trandafiri, liliac sau cu diferite alte plante fie ele agatatoare sau nu. Si care pot avea efect de medicament asupra sufletului.
Acesta este unul din motivele principale pentru care insistam asupra unei bune amenajari a gradinilor cu cat mai multe flori si plante, in functie de preferinte.
Tocmai din acest motiv am atasat si cateva imagini ajutatoare.

1
Iar atunci cand va doriti o astfel de gradina, iar imaginatia nu va ajuta, noi va recomandam sa apelati cu incredere la ideile diferitilor specialisti in peisagistica.
Acestia au capacitatea de a va scoate din orice incurcatura. Si va pot aduce indirect pacea si linistea de care aveti atata si atata nevoie in propria curte sau gradina.

sursa foto : www.pinterest.com