Atunci cand va aflati in situatia de alege mobila potrivita pentru dormitor trebuie mai intai sa aveti in vedere o serie intreaga de alti factori fara de care riscati sa produceti un adevarat haos.
Poate fi vorba aici de designul garniturii de mobilier, culoare, spatiul disponibil, mentinerea unui trafic optim la interiorul dormitorului, cat si multi, multi alti factori.
Si pentru ca marea majoritate a persoanelor care detin o locuinta se confrunta si cu problema unui spatiu insuficient la interiorul acesteia atunci posibilitatea de amenajare a acestuia se reduce considerabil, la alegerea pieselor de mobilier realizate de obicei intr-un stil minimalist.

08-Grace
Care sa nu oboseasca privirea printr-o incarcatura excesiva de elemente de décor.
Si care totodata trebuie sa pastreze un trafic lejer in respectiva incapere.
Un alt element important in alegerea mobilierului potrivit pentru dormitorul dumneavoastra este lumina.
Practic, aici este vorba despre intensitatea luminii naturale de care va puteti bucura pe tot parcursul zilei in dormitor.
Din acest punct de vedere problema este extrem de simpla.
Dormitoarele in care lumina patrunde din abundenta au posibilitatea de a fi amenajate cu piese de mobilier din toate nuantele, mai putin cele foarte deschise la culoare.
Insa dormitoarele intunecate sau ceva mai umbroase, acestea ar trebui sa fie mobilate cu corpuri de mobilier realizate in culori in care predomina nuantele vii si pline de lumina.
Iar atunci cand vine vorba despre stilul sub amprenta caruia este realizata mobila: clasic, modern, avangardist, contemporan sau minimalist, atunci trebuie stiut faptul ca piesele de mobilier trebuie sa se incadreze in tipul fiecarei persoane. Acestea nu trebuie sa oboseasca prin design, forma si culoare. Si nici sa nu impiedice traficul interior.

10-Grace
Si pentru ca aici vorbim despre dormitor, acolo unde confortul si relaxarea trebuie sa atinga un grad maxim, cel mai important accesoriu, sau mai bine spus piesa de rezistenta, este patul.
Care trebuie sa fie moale, confortabil, si relaxant. Si care trebuie sa-si gaseasca locul bine meritat in functie de spatiul disponibil din dormitor.
Pentru camerele mari puteti opta cu incredere pentru un pat matrimonial de imensiuni considerabile, pe care il puteti amplasa chiar in mijlocul camerei.
Iar atunci cand dormitorul nu este atat de incapator, nici patul nu poate fi unul cu o suprafata de odihna atat de mare, pe cat va doriti dumneavoastra.
In aceasta situatie va puteti limita la achizitionarea unul model de pat de perete care sa nu blocheze traficul interior, dar care prin natura saltelei din dotare sa aiba capacitatea de a oferi tot confortul necesar de care aveti atata si atata nevoie.
Iar cel de al doilea accesoriu de mare valoare pentru dormitor, indiferent de dimensiunile de care acesta dispune, este dulapul, sifonierul sau dresingul. Unul si acelasi produs regasit sub diferite denumiri, datorita formei cat si a gradului sau de utilizare.

flamingo_01
Dresingul fiind unul dintre cele mai importante accesorii necesare pentru depozitarea articolelor vestimentare de mari si mici dimensiuni.
Asadar, pentru o optimizare cat mai buna a spatiului interior al dormitorului, cat si cel de care dispune dresingul, acesta este preferat sa fie dotat cu usi culisante care permit accesul la interior pe cat de repede, pe atat de silentios.
De preferat ar fi, ca usile dresingului sa fie si ele la randul lor dotate cu oglinzi la exterior. Acestea avand rolul de larghete a spatiului din dormitor.
In ceea ce priveste compartimentarea la interior a dresingului, acesta este bine sa fie dotat atat cu caturi si sertare, cat si cu suporti pentru umerase. Necesari pentru depozitarea articolelor vestimentare ceva mai voluminoase.
Acestea sunt cele doua piese de baza ale oricarui dormitor si care sunt practic indispensabile.

09-Grace

Restul accesoriilor de mobilier, cum ar fi comoda sau noptierele, biroul sau alte dulapuri si eventual rafturi, acestea raman simple optiuni in functie de preferintele fiecarui client.
Mai ales in situatia in care, in zilele noastre designerii de mobilier, au creat si creaza in continuare garnituri de mobilier pentru dormitor care pot fi achizitionate chiar si separat, in functie de combinati si dorinte.
Dincolo de acest aspect, un alt motiv pentru care trebuie sa acordati atentie mare in alegerea unui dormitor este si pretul.
Asa ca nu va grabiti sa aruncati banii pe primul dormitor interesant care va capteaza atentia, plecand de la premiza ca banul nu este o problema.
Astazi nu, dar maine poate fi o problema!
In consecinta, este de preferat sa acordati atentia cuvenita produselor de calitate superioara, la preturi avantajoase.
Si…desi piata de mobilier din Romania abunda de corpuri de mobilier de calitate indoielnica sau de corpuri de mobilier la preturi exorbitant de mari, noi va asiguram cu tarie ca aici puteti gasi si mobila de calitate la preturi acceptabile.
Care sa nu atententeze in mod negativ asupra buzunarului dumneavoastra.