Este bine de stiut ca armonia in cuplu este mentinuta si chiar amplificata de ambientul creat in dormitor.
Si cum altfel, daca nu prin natura cromaticii alese, cat si prin designul, confortul si relaxarea oferite fiecarui cuplu, dupa o zi stresanta la locul de munca.
Asa ca trebuie sa acordati atentie maxima nuantelor alese pentru decorarea dormitorului.

aquamarine1-660x440
Aspect care este cu atat mai interesant cu cat in dormitor va petreceti poate cea mai mare parte din zi.
In acest sens, daca ne orientam dupa unele studii aprofundate ale specialistilor, cu privire la legatura dintre oameni si culori, mai ales atunci cand vine vorba despre ambient, se pare ca tonurile sau culorile calde sunt preferate in mod normal de cuplurile active si pline de viata, din toate punctele de vedere.
Iar in cazul dormitoarelor in care predomina nuantele de rosu, violet, lila sau mov acestea stimuleaza in mod evident aprinderea focului sau a pasiunii intre cei doi parteneri.
De asemenea, nu trebuie trecute cu vederea nici tonurile mai deschise, albatru, verde sau bleu cu toate nuantele derivate.
Considerate ca si nuante reci acestea creaza un usor sentiment de racire si indiferenta intre partenerii de viata.

credo4
Iar nuantele inchise si pline de sobrietate, cum ar fi negru, gri, maron cat si alte tonuri se pare ca nu sunt benefice in cele mai multe dintre cazuri.
Aceasta este o concluzie a specialistilor in domeniu.
Iar daca dumneavoastra luati acest aspect ca si etalon pentru alegerea culorilor potrivite este doar o optiune personala.

plastic-mostra
De asemenea, atunci cand vine vorba despre decorarea dormitorului in nuanta predominanta rosu, cu siguranta ca acesta se adreseaza in special unui cuplu tanar, pasional si plin de dorinta.
Iar atunci cand mobila nu este in cea mai mare parte de culoare rosie, este deajuns ca in dormitorul dumneavoastra sa existe si cateva elemente din aceasta nuanta.
Poate fi vorba aici despre draperie, lenjerie, huse sau alte elemente, pentru ca aici sa se aprinda din nou focul pasiunii.

Plastic2-660x440
Dar ca oricare alta culoare, rosul are si el partea lui negativa. Foosita in exces, aceasta nuanta s-ar putea transforma imediat in dusmanul dumneavoastra.
Daca ne oprim asupra nuantei de ocru, sau portocaliu, atunci va putem sugera faptul ca aceasta nuanta se potriveste ca o manusa in cazul persoanelor dinamice si pline de viata.
Si ca oricare culoare, portocaliul este si el disponibil in anumite tonalitati, care la un moment dat se pot intoarce ca un bumerang asupra celor doi parteneri. Si pot irita destul de mult. Conform anumitor principii.

ecstasy_1-660x440
Si pentru ca tot a venit vorba de jocul de culori, persoanele creative indiferent de domeniul lor de activitate si-ar putea gasi linistea indeosebi in camerele decorate in culoarea albastru.
Nuanta care, pe alocuri ar putea fi sparta sau condimentata cu alte tonalitati de preferat, in contrast sau daca nu, in culori asociate.

Nuanta de albastru, asa cum am mai spus este de recomandat in cazul persoanelor creative, dar si acelora care desfasoara o munca care implica stres si implicit efortul intelectual.
Si asta datorita faptului ca aceasta nuanta, actioneaza asupra corpului uman ca un buton de refresh pentru psihic.
Si pentru ca fiecare medalie are si reversul ei, prea mult albastru poate dauna.
In sensul ca poate induce un sentiment de racire intre cei doi parteneri.
Tocmai de aceea albastrul ar trebui sa fie atent combinat cu alte nuante, astfel incat sa duca la formarea unui bun echilibru din punct de vedere cromatic.
Iar utima si cea mai importanta dintre culori este verdele. O nuanta care contribuie la crearea efectului de relaxare maxim.
Tinand cont de faptul ca aceasta culoare ne trimite cu gandul la natura, la verdele campiilor la verdele padurilor cat si la cel al pajistilor.

feromona2
Pentru decorarea dormitorului, aceasta nuanta se recomanda in special persoanelor a caror activitate zilnica implica si un efort fizic indelungat.
Iar ca informatie suplimentara nuanta de verde are un efect destul de interesant si in cazul dezvoltarii fanteziilor de orice fel.
Asa ca nuantele de verde pot induce cele mai neasteptate stari benefice, din punct de vedere al vietii si care tin de intimitatea fiecaruia dintre parteneri.