Foisor stil cabana

Pe langa multele modele de foisoare din lemn de rasinoase pentru gradina, pe care le-am adus in atentia dumneavoastra pentru o buna orientare, de aceasta data venim cu o noua optiune.  Si anume, cu un corp de mobilier ideal pentru amenajarea la interior a unei curti sau gradini.

De aceasta data fiind vorba despre un foisor stil cabana, al carui acoperis este realizat in doua ape.

Una dintre pertile acoperisului fiind mult prelungita. Exact asa cum se poate observa si din imaginile atasate de noi aici.

Astfel de acoperisuri sunt utilizate in mod frecvent la imobilele situate in zonelele de munte.

Si reprezinta adevarate paravane contra intemperiilor.

Iar in cazul in care acoperisul este unul foarte abrupt acesta este astfel creat pentru ca pe timpul iernii zapada sa poata fi eliminata cu usurinta.

Mergand pe acest principiu este limpede faptul ca acest model de foisor stil cabana este conceput special pentru a putea fi amplasat in zonele de munte, cu precipitatii abunhdente.

Dat fiind acest lucru stalpii de rezistenta ai foisorului sunt executati la o grosime de 15 cm, cu contravantuiri in partea superioara, a caror grosime este una considerabila.

Foisorul nostru este amplasat pe o placa din ciment pavata, intr-o pozitie optima.

Cu partea din spate indreptata exact in directia din care bate vantul.

Acesta este si motivul pentru care actualul proprietar a ales, ca partea din spate a foisorului cat si una din partile latelale sa fie acoperite complet cu lambriu plin, din lemn de rasinoase.

Aceasta fiiind textura lemnului care este folosita la intreg foisorul si care are capacitatea de a se comporta foarte bine in cazul conditiilor climaterice din tara noastra.

Din punct de vedere tehnic acest model de foisor se bazeaza pe stalpii principali de rezistenta a caror grosime am amintit-o anterior.

Acestia sunt uniti intre ei printr-o balustrada de joasa inaltime in model de X. Si cu contravantuiri in partea superioara.

Acolo unde  acoperisul destul de generos ca si suprafata de protectie isi indeplineste rolul cu succes.

Si pentru ca acest model de foisor este amplasat intr-o zona cu precippitatii abundente, este bine de stiut faptul ca acesta trebuie lacuit si bine finisat cu lacuri cerate pe baza de apa de la cei mai buni producatori.

Acasta solutie se aplica in mod strategic, in trei straturi, cu slefuire dupa fiecare strat aplicat.

In asa fel incat ploaia, soarele sau gerul puternic nu pot influenta in mod negativ proprietatile initiale ale lemnului.

In consecinta, daca locuiti intr-o zona de munte, cu precipitatii abundente, ori daca detineti o casa de vacanta intr-o astfel de zona, ar fi potrivit sa puneti accentul si pe un astfel de model de foisor stil cabana, in forma dreptunghiulara.