Gradini minimaliste la inaltime

Lipsa spatiilor verzi potrivit normelor europene, cat si dorinta mare de a se afla in permanenta in mijlocul naturii i-a determinat pe unii locuitori aflati la nivelul superior al unei cladiri si care dispun de un spatiu suficient de mare, sa treaca la amenajarea unor gradini minimaliste la inaltime.

Motiv pentru care ne-am gandit si noi sa venim in sprijinul persoanelor care locuiesc la etajele superioare ale unei cladiri, cu o varianta atractiva de amenajare a unui spatiu verde.

Si care sa poata avea un rol deosebit in crearea sentimentului de liniste si relaxare.

Si cum altfel, daca nu prin crearea unui spatiu adecvat si care poate fi rezervat plantelor exotice asociate in functie de preferintele fiecarei persoane, care opteaza pentru realizarea unui astfel de proiect de mare sensibilitate.

Proiect care poate fi realizat destul de simplu, cu un efort minim si cu multa imaginatie.

Si care oricand se poate transforma intr-un adevarat punct de plecare in constituirea unui astfel de proiect.

In speta, pentru realizarea acestor gradini minimaliste spatiul alocat nu este unul atat de mare insa acesta trebuie sa fie direct proportional cu suprafata intregii terase.

Si pentru ca, in speta noastra terasa este una destul de generoasa, actualul proprietar a ales sa marcheze marginile acestei terase prin amenajarea cu o bordura din lemn.

Care oricand poate fi folosit si ca si loc de relaxare sub forma de bancuta.

Iar in ceea ce priveste mica gradina, aceasta este realizate prin impletirea ideilor unor adevarati profesionisti.

Cei care au folosit pietrisul colorat, gazonul de iarba, cat si multe alte specii de cactusi si plante exotice.

Toate acestea fiind organizate dupa o geometrie bine definita.

Si care sa confere un bun echilibru in micul paradis, care poate fi una dintre acele gradini minimaliste la inaltime.

Asa cum se poate distinge si din imaginea reprezentativa atasata de noi aici.

Prin intermediunl careia dorim sa va convingem cat de importanta poate fi existenta spatiului verde in imadiata apropiere a locuintei.

Sau chiar si la interiorul acesteia.

Si de ce sa nu recunoastem, dar sunt si situatii in care gazonul de iarba, cat si multe alte specii de plante alese in functie de preferinte se regasesc chiar si pe acoperisurile unor cladiri mai mult sau mai putin inalte.

Acolo unde peisajul creat poate fi o adevarata provocare pentru toate acele persoane care isi doresc un astfel de obiectiv.

 

Sursa www.Pinterest.com