Pergola cu panouri fotovoltaice

Pergola cu panouri fotovoltaice reprezinta o noua idee atractiva prin intermediul careia constructorii si designerii de astfel de corpuri de mobilier sau accesorii pentru curte si gradina s-au gandit sa imbine utilul cu placutul si sa doteze unele corpuri de mobilier cum sunt pergolele, cu panouri fotovoltaice.

Asa a luat nastere pergola cu panouri fotovoltaice fara de care viata unei familii nu ar mai putea fi la fel de frumoasa, atractiva si plina de surprize placute.

Pe de o parte, acestea ofera o buna protectie impotriva ploii sau a razelor toride de soare. Iar pe de alta parte panourile fotovoltaice reprezinta si o veritabila sursa de energie regenerabila.

Acesta fiind si un alt motiv esential pentru care mai multi proprietari de astfel de corpuri de mobilier pentru gradina si anume pergolele au ales sa inlocuiasca placile de policarbonat din partea superioara, cu panouri fotovoltaice.

Cu ajutorul carora consumul de energie de la nivelul respectivei case sa poata fi redus semnificativ. La fel ca si costurile propriuzise.

Acesta este modul ingenios prin intermediul caruia un model obisnuit de pergola poate fi sincronizat cu o serie intreaga de panouri fotovoltaice.

In alta ordine de idei astfel de pergole cu panouri fotovoltaice pot fi folosite si ca protectie pentru autoturisme, impotriva intemperiilor.

Si de ce nu, acestea pot fi folosite si ca sursa veritabila de alimentare a autoturismelor hibride sau cele cu alimentare exclusiv pe curent electric.

In consecinta incercati sa fructificati la maxim aceasta idee de combinare a diferitelor corpuri de mobilier necesare pentru asigurarea confortului intregii familii.

 

Sursa www.Pinterest.com