Pergola cu rol de suport principal pentru plantele agatatoare

Pentru o buna orientare in ce priveste amenajarea curtii sau a gradinii incercam sa va oferim aici un interesant corp de mobilier.

Extrem de simplu de realizat si tot pe atata de eficient, pentru bunul mers al lucrurilor in propria curte.

Practic aici este vorba despre o pergola cu rol de suport principal pentru plantele agatatoare. Dupa cum se poate observa si din imaginea reprezentativa. Acolo unde respectivul model de pergola isi justifica utilitatea la orice ora din zi si din noapte.

Ca si piesa importanta pentru aranjarea lucrurilor la interiorul unei curti, gradini sau in orice alt spatiu de interes comun.

Din punct de vedere tehnic, pergola este realizata din lemn de rasinoase bine tratat impotriva agentilor externi, soare, ploaie, ger sau vant, cu solutii speciale pentru obtinerea unei bune protectii a lemnului.

De asemenea ar mai fi de precizat aici si faptul ca, odata cu trecerea anilor veti intelege mult mai bine eficienta acestor corpuri de mobilier destinate special pentru amenajarea zonelor exterioare.

Iar pentru ca efectul sa fie unul mult superior, trebuie sa stabiliti din timp care vor fi plantele agatatoare care sa va poata imbogati in mod evident ansamblul peisagistic. Atat din punct de vedere al decorului, cat si din punct devedere cromatic.

Motiv prntru care, chiar si in acest sens incercam sa facem o recomandare. Si anume trandafirii multicolori si foarte parfumati. Al caror efect poate fi unul mult superior.

Un alt aspect interesant al acestei curti per ansamblu, este legat de faptul ca respectivul proprietar a ales sa puna in valoare acest model de pergola prin stransa asociere a pergolei cu asa zisa dusumea realizata din lamele din lemn de rasinoase.

Lucru care se poate observa si in imaginea noastra.

Insa, in final va ramane la latitudinea dumneavoastra, daca veti ramane la aleile betonate, sau daca veti recurge la pavarea acestora cu lamele din lemn de rasinoase.