Pergola din lemn cu leagan

Pergolele din lemn reprezinte acele corpuri de mobilier destinate special pentru amenajarea spatiilor de tip outdoor.

Si pot avea o serie intreaga de utilizari, in functie de model si marime.

Cele mai interesante modele de pergole fiind acelea de mari dimensiuni, la interiorul carora se pot desfasura o serie intreaga de activitati, in functie de preferinte.

Si in functie de destinatia pentru care au fost proiectate.

In alta ordine de idei, trebuie stiut faptul ca, in cele mai multe dintre situatii pergolele sunt executate din lemn de rasinoase.

Iar, in functie de designul pergolelor, acestea pot fi executate si din alte materiale.

Cum ar fi, de exemplu metalul combinat cu sticla, in proportii bine definite.

Insa, prin exemplul nostru intentionam sa ramanem in continuare in sfera pergolelor din lemn care poate contribui destul de bine pentru mentinerea confortului in propria curte.

Noul model de pergola este unul executat din lemn de rasinoase, are o inaltime si un volum mediu. Si este utilata la interior cu un leagan a carei suprafata de sezut este una destul de generoasa.

Leaganul putand fi asemuit foarte bine si cu o bancuta. Cu spatar principal bine evidentiat si cu spatare laterale, de asemenea bine puse in evidenta.

Suprafata mare a partii de sezut este mult imbunatatita prin prezenta in aceasta zona a saltelelor din burete, cat si a pernelor decorative.

In aceste conditii, leaganul, asa cum se poate observa si din imaginile reprezentative este bine echilibrat cu ajutorul a patru lanturi foarte rezistente.

In alta ordine de idei o astfel de pergola este realizata din lemn de rasinoase bine tratat si lacuit impotriva actiunii agentilor externi, soare, ploaie, vant sau ger.

Pe langa cei patru stalpi principali de rezistenta pegola este evidentiata in partea superioara de acele elemente din lemn care intaresc pur si simplu pergola.

Si care sunt cunoscute in termenii de specialitate drept contravantuiri.

La care se mai adauga grinzile si traversele.

Toate acestea fiind executate din lamele de lemn de rasinoase.

Si care, de asemenea beneficiaza de buna protectie impotriva intemperiilor.

Un alt amanunt extrem de important de retinut, in acest sens este legat de faptul ca, aceasta pergola este fixata in sol cu ajutorul acelor ancore metalice.

Situatie in care umezeala din sol este impiedicata sa patrunda in textura lemnului.

In conditiile date o pergola din lemn cu leagan este cu siguranta o o optiune ideala pentru  orice spatiu exterior. Fie ca vorbim despre propria curte sau despre un spatiu public.

 

Sursa www.Pinterest.com