Pergola din metal pentru gradina

Dupa cum ne-am obisnuit, marea majoritate a pergolelor, indiferent de modelul lor, acestea sunt realizate din lemn de diferite texturi.

Si in special, din lemn de rasinoase.

Aceasta fiind textura lemnului care se comporta foarte bine la conditiile climaterice din Romania.

Insa, de aceasta data am ales sa va atragem atentia cu un model absolut atractiv si interesant de pergola din metal pentru gradina.

O pergola care, chiar daca nu este realizata din metal, aceasta are dimensiunile si functionalitatea unei pergole obisnuite. Realizata din lemn de rasinoase.

Si acest lucru se poate deduce chiar si din imaginea reprezentativa postata de noi aici.

Insa, referindu-ne exact la produsul nostru am putea spune ca acest model de pergola este amplasat strategic pe o suprafata de ciment plana. Si beneficiaza de un spatiu generos la interior.

Acolo unde se regasesc doua canapele fixe cu saltele din burete si perne decorative insotite si de alte doua jumatati de butoaie pe post de masuta rustica pentru cafea.

Si tot in aceasta zona, proprietarul a optat si pentru existenta unui semineu din metal, cu posibilitatea de a putea fi mutat dintr-o parte in alta a pergolei sau a gradinii.

Acesta este realizat special din metal pentru ca acestas sa poata intra intr-un bun dialog cu pergola.

Dar si cu celelalte corpuri de mobilier aflate in imediata sa apropiere.

Din punct de vedere tehnic, aceasta pergola este realizata din patru stalpi principali din metal, cu un gardulet decorativ destul de discret in partea superioara, acolo unde se gaseste si cate o mica arcada pe fiecare doua laturi ale fiecarui stalp principal de sustinere. Acestea indeplinind rolul de contravantuire.

Fiind vorba aici despre acele elemente din metal care dau rezistenta mult sporita a foisorului.

Iar in ceea ce priveste acoperisul, acesta este realizat din combinatia metalului cu placile de policarbonat, a caror nuanta este aleasa, nu intamplatator.

Ci pentru a putea intra in stransa legatura cu restul pergolei. Din punct de vedere cromatic.

Cu alte cuvinte, puteti opta in aceeasi masura pentru pergolele din lemn sau pentru cele din metal, in functie de preferinte. Si in funtie de restul ansamblului peisagistic din respectiva curte sau gradina.

Sursa www.Pinterest.com