Terasa realizata adiacent unui imobil

Atunci cand doriti sa realizati la interiorul propriei curti o terasa propriu-zisa, sau un model de terasa adiacent imobilului ar fi de preferat sa ganditi acest aspect, inca de la faza de proiect a imobilului dat.

In aceasta situatie lucrurile s-ar putea simplifica si mai mult. Insa despre aceste aspecte nu dorim sa discutam in amanunt.

Ideea principala este legata de proiectarea terasei imediat dupa terminarea la rosu a imobilului.

Exact asa cum se poate observa si in imaginile atasate aici.

In aceste conditii veti putea beneficia la timpul oportun de toate avantajele oferite de existenta acestui corp de mobilier, de mare valoare pentru casa.

In primul rand trebuie apreciat faptul ca terasa beneficiaza de o fundatie care reprezinta practic o mica parte din fundatia mare a casei.

In caz contrar la cele mai mici miscari ale pamantului, si vorba aceea pamantuil lucreaza, atunci ar aparea unele mici modificari intre constructia mare si ansamblul aparut ulterior.

Chiar si in conditiile in care aceasta fundatie este una destul de inalta terasa din lemn este si ea distantata de la nivelul fundatiei, cu ajutorul unor profile metalice in forma literei U.

Si care sunt realizate special pentru distantarea terasei de la nivelul fundatiei.

Dincolo de acest aspect, componentele principale ale terasei sunt stalpii de rezistenta si balustrada cu mana curenta si lamele din lemn in model traditional, bine distantate intre ele.

Asta in partea inferioara.

In schimb, in partea superioara, terasa se continua cu un model de gardulet decorativ realizat din lamele tip fideluta orientate in model de romb.

Si tot in partea superioara si frontala a terasei, chiar sub acoperis aceasta este dorata si cu lambriu plin. Necesar pentru obtinerea unui efect mult superior.

Si pentru ca tot a venit vorba despre acoperis, acesta este realizat pe baza sindrilei bituminoase de calitate superioara. Si asta nu e tot.

Pentru ca aici avem de aface cu un corp de mobilier realizat din lemn, al carui acces se face din doua parti, lemnul este tratat corespunzator cu lacuri si vopseluri de cea mai buna calitate. Prin aplicarea a trei straturi, cu slefuire intre straturi.

Astfel incat ploaia, soarele sau gerul nu pot influenta in mod negativ textura lemnului.

In aceste conditii trebuie stiut faptul ca respectiva terasa realizata adiacent unui imobil reprezinta doar un punct de plecare pentru realizarea propriului dumneavoastra proiect.

Asa ca, este de preferat sa nu mai pierdeti timpul in zadar si sa treceti la actiune.