Amenajarea cu stil a aleilor

Si chiar daca la prima vedere suntem tentati sa spunem ca, pentru realizarea unei alei nu sunt atat de importante elementele de detaliu, daca aruncati o simpla privire asupra acestei imagini reprezentative este limpede faptul ca oricare dintre alei, acestea pot fi foarte bine definite chiar de catre acele elemente de detaliu.

Iar cand vorbim despre amenajareas cu stil a aleilor ne referim in mod special la volumele respectivei alei, la textura materialelor din care acestea sunt realizate, la culoare si nu in ultimul rand la intreg ansamblu peisagistic care se afla de o parte si de alta a respectivei alei.

Asa se face ca, in exemplul nostru, stilul minimalist, simplitatea, ordinea si geometria se impletesc aproape perfect in amenajarea cu stil a aleilor pietonale, din imediata apropiere a unei cladiri bine definite.

Atat din punct de vedere arhitectural, cat si din punct de vedere al volumelor exterioare.

In mod clar imaginea reprezentativa aleasa de noi pentru exemplificarea acestei amenajari este una destul de concludenta.

Si care se poate transforma oricand intr-un proiect extrem de interesant, pentru orice curte sau gradina.

In exemplul nostru, aleea principala de acces este definita in partile laterale de existenta plantelor decorative de mica inaltime, astfel incat sa nu poata impiedica vederea per ansamblu.

In speta, zona solului care in alte situatii poate fi acoperita cu gazon verde, in exemplul nostru acesta este inlocuiti cu un strat serios de pietre care au rolul si capacitatea de a mentine mult mai bine umiditatea in sol.

Cat si, de a impiedica fenomenul de baltire al apei, in situatia ploilor mai abundente.

Iar pentru realizarea unui accentuat aspect al simetriei specialistii in peisagistica au amplasat in aceasta zona niste bile mari din piatra calcaroasa asezate in linie dreapta cu un anumit tip de copaci ornamentali.

Asa se explica decorul extrem de interesant prin intermediul caruia s-a realizat amenajarea cu stil a aleilor.

 

Sursa www.Pinterest.com