Gard din lamele tip jaluzea

Acest gard din lamele tip jaluzea reprezinta unul dintre cele mai solicitate modele de garduri realizate de firma noastra. Si pentru care proprietarii au facut o adevarata obsesie.

Se pare ca respectivul model jaluzea este solicitat in special pentru faptul ca acesta reuseste sa optureze foarte bine vizibilitatea dintr-o parte in alta a gardului.

Pastrand astfel un grad ridicat de intimitate la interiorul curtii.

Cat si datorita geometriei sale aproape perfecte.

Referitor la acest model de gard, lamelele din lemn sunt orientate in plan orizontal, sunt suprapuse pe o portiune extrem de mica, de aproximativ 5 mm pentru a impiedica privirile indiscrete ale trecatorilor si sunt finisate si rotunjite pe muchii.

Si asta nu e tot. Pentru ca trebuie sa luam in calcul si grosimea acestor lamele, care este una standard, de 4 cm.

Fata de varianta lamelelor de gard executate la grosimea de numai 2 cm.

Acest aspect fiind stabilit de insusi proprietarul gardului.

Cel in sarcina caruia intra si realizarea fundatiei de gard, cu stalpii de ciment situati la cel mult 2 m, unul fata de celalalt.

Un alt amanunt care trebuie remarcat la realizarea gardului imprejmuitor se refera la porta mica pietonal si poarta mare pentru accesul auto, care trebuie sa fie realizat cu panouri din lemn de tip jaluzea.

Pentru a putea pastra in continuare aspectul placut al gardului per ansamblu.

In alta ordine de idei trebuie sa se tina cont si de modul in care se realizeaza sincronizarea intre gard si imobil, dar si intre gard si toate celelalte corpuri de mobilier aflate in imediata apropiere.

La acest aspect un aport deosebit il poate avea si nuanta lacului cerat pe baza de apa, cu ajutorul caruia se realizeaza protectia lemnului impotriva intemperiilor de pe tot parcursul anului.

Asta, daca si numai daca lacul cerat este aplicat cum se cuvine, in trei straturi, cu slefuire dupa fiecare strat in parte.