Dupa realizarea propriuzisa a imobilului, a gardului imprejmuitor, cat si a multor altor detalii, amenajarea gradinii nu poate fi decat o simpla joaca.

20141112_154945

Insa, pentru a finaliza cu succes amenajarea gradinilor trebuie avut in vedere un aspect esential.
Si anume, unul care tine de legatura stransa care trebuie sa se formeze intre gradina si imobilul aflat in imediata apropiere.
Mai exact si pe intelesul tuturor, daca detineti o casa realizata intr-un design clasic, atunci este oportun sa va amenajati gradina in acelasi stil clasic.
Iar daca imobilul dumneavoastra este unul moden, contemporan sau chiar avangardist, atunci si gradina trebuie realizata in acelasi stil avangardist.
Cum?

amenajari gradini 34
Destul de simplu, prin respectarea liniilor designului aferent.
Astfel, daca detineti un imobil realizat dupa un design clasic, gradina dumneavoastra poate fi amenajata prin decorare cu multe plante si flori, de preferinta din cele agatatoare, cu pergole de dimensiuni medii.
De asemenea aici pot fi apreciate destul de bine si aleile din piatra cubica, serpuite sau pavate din loc in loc cu ciment, bancute atat de necesare pentru relaxare, cat si alte corpuri de mobilier de dimensiuni mai mari cum sunt foisoarele de gradina sau terasele.

amenajari gradini 35
De asemenea aici chiar si corpurile de iluminat nocturn trebuie sa fie obtinute dupa un model clasic. Iar pe langa lemn, fierul forjat reprezinta o alta materie prima de mare efect necesara pentru realizarea a tot ce este nevoie pentru decorarea sau redecorarea propriei gradini.
In schimb, daca imobilul este unul contemporan sau avangardist, atunci si gradina poate fi realizata sub amprenta aceluiasi decor.

amenajari gradini 31
In asa fel incat, acest tip de gradina poate fi definit prin existenta din loc in loc a plantelor exotice, cum ar fi arborii pitici, diferite specii de cactusi in ghivece mari, magnolii, lamai sau multe altele.

amenajari gradini 53
De asemenea este oportun ca aleile sa fie cat mai largi pietruite sau pavate, in functie de preferinte.
Existenta aici a diferitelor figurine din piatra cum ar fi statuile sau coloanele grecesti, fantanile arteziene moderne, si eventual o piscina cu circuit inchis ar putea reprezenta un mare avantaj.
Dar si un sistem de iluminare nocturna, de ultima generatie. Realizat atat pentru gradina, cat si pentru piscina.

amenajari gradini 27
De asemenea decorul de la interiorul unei astfel de curti poate beneficia si de existenta diferitelor artificii necesare in functie de buget. Dar si in functie de cat de bine reusesc acestea sa se asocieze cu imobilul respectiv.

20141112_164839
Materialele de baza necesare pentru realizarea decorului avangardist sunt, sticla, piatra si metalul regasite sub diferite texturi si culori.