Foisor octogonal de mari dimensiuni

Atunci cand vine vorba despre realizarea unui foisor din lemn pentru zonele publice, in cele mai multe dintre situatii, aceste corpuri de mobilier pentru exterior sunt ceva mai mari.

Comparativ cu modelele de foisoare obisnuite si care sunt destinate pentru amenajarea la interior a curtilor. Si asta, din motive lesne de inteles.

Pentru ca aici respectivele modele de foisoare sunt destinate pentru desfasurarea diferitelor tipuri de activitati in care se poate implica un numar mare de persoane.

Mergand pe acest principiu am ajuns sa va prezentam prin intermediul acestui articol un foisor octogonal de mari dimensiuni amplasat, cum era de asteptat pe un loc public.

Dupa cum se poate observa si din imaginile atasate aici.

Practic, aici este vorba despre un model de foisor octogonal amplasat strategic pe o fundatie de ciment.

Datorita dimensiunilor sale destul de generoase, foisorul este realizat din lemn de rasinoase, cu stalpi de sustinere ceva mai grosi, pentru o buna rezistenta.

Iar pentru un bun echilibru acest foisor este bine fixat si de un alt stalp de sustinere amplasat chiar in centrul foisorului.

Lucru care poate fi observat si din fotografiile noastre orientative.

Despre designul acestui foisor se poate spune ca la partea de exterior respectivul corp de mobilier este imprejmuit cu o balustrada din lamele distribuite in plan vertical, dupa un model traditional.

Acestea fiind si bine distantate intre ele.

De asemenea, balustrada este prevazuta si cu mana curenta.

Toate acestea sunt elemente de legatura din partea inferioara a foisorului. In schimb, in partea superioara, foisorul este prevazut cu un gardulet decorativ din lamele tip fideluta orientate in model de romb.

Si tot aici, in partea superioara se regasesc si contravantuirile.

Acele elemente din lenm care sunt amplasate de o parte si de alta a fiecarui stalp de sustinere al foisorului.

Si care au rolul de a crea rezistenta necesara acestuia.

Iar daca ne referim la acoperis, trebuie stiut faptul ca acesta este realizat pe baza tiglei din tabla ondulata, de calitate superioara obtinuta in nuanta maro.

Ceea ce inseamna ca formeaza un bun contrast cu albul pur al foisorului.

In schimb, pentru protectia impotriva intemperiilor foisorul este tratat cu lac cerat pe baza de apa de la importanti producatori.

Daca si numai daca lacul cerat este aplicat in trei straturi, cu slefuire dupa fiecare strat.