Pergola ideala pentru plantele decorative

Nu de putine ori am amintit faptul ca pergolele pot fi realizate in diferite forme si marimi.

Si ca, ele pot imprumuta diverse destinatii, pentru a se putea face utile in cele mai diverse conditii.

Unele dintre modelele de pergole fiind folosite ca si suport ideal pentru plantele decorative.

Si pentru ca, in curand natura se va trezi la viata ne-am gandit sa va prezentam prin intermediul acestui articol motivul real pentru care, daca sunteti iubitori ai plantelor si in special ai plantelor agatatoare, existenta unei astfel de pergola la interiorul curtii este impetuos necesara.

Asa ca, este suficient sa aruncati o privire asupra acestor fotografii, pentru a va putea da seama despre ce este vorba.

Practic aici, proprietarul unei curti a recurs la amenajarea unei pergole exact pe aleea principala.

Acolo unde se afla si diferite plante ornamentale cu multe flori.

Proiectul de amenajare a unei astfel de pergole este unul bine gandit, gratie rezultatului final care poate fi dovedit prin intermediul acestor fotografii reprezentative.

Pergola respectiva este foarte simplu de realizat si nu ar putea fi atat de atractiva fara prezenta respectivelor plante.

Din punct de vedere tehnic, aceasta pergola este obtinuta prin existenta stalpilor principali de rezistenta, a grinzilor si a traverselor.

In aceasta speta stalpii principali de rezistenta, desi sunt fixati pe o placa din ciment, acestia sunt usor distantati de la nivelul solului prin intermediul unor cvomponente metalice in forma literei U.

Si asta nu intamplator, ci pentru a evita ca umiditatea excesiva sa nu patrunda in textura lemnului.

Si tot vizavi de umiditate, cat si de actiunea altor factori externi amintim faptul ca aceasta pergola este tratata corespunzator cu lac cerat pe baza de apa de la cei mai buni producatori.

Dar, asta nu inainte de a aplica lacul cerat in mai multe straturi cu slefuire dupa fiecare strat aplicat.

In aceste conditii pergola noastra beneficiaza de o buna protectie impotriva actiunii tuturor agentilor externi, ploaie, soare, vant sau ger puternic.