Foisor din lemn masiv bine distantat de la sol

Amplasat intr-un punct strategic, chiar pe un teren denivelat de la marginea unei paduri, acest model de foisor din lemn masiv bine distantat de la sol isi justifica cu tarie prezenta, si utilitatea in aceslasi timp.

Si, desi, in speta noastra terenul pe care este amplasat accesoriul nostru este unul denivelat, foisorul despre care facem referire este unul foarte bine distantat de la sol.

Si mai este si bine echilibrat cu ajutorul unor borduri din beton. Exact asa cum se poate distinge si din imaginile atasate de noi aici.

Si am optat pentru acest model de foisor pentru ca cititorii nostri sa poata intelege mult mai bine care este diferenta dintre un foisoar destinat pentru zonele de ses si foisoarele destinate pentru zonele de munte. Asa cum este si exemplul nostru.

Prin urmare un astfel de model de foisor destinat pentru a putea fi amplasat in zonele de munte are nevoie de o stabilitate mult mai mare si o rezistenta pe masura.

Si asta, din cauza precipitatiilor abundente din aceste zone de relief.

Asa se face ca un foisor din lemn masiv bine distantat de la sol se bazeaza pe existenta stalpilor principali de rezistenta de 15 cm grosime.

La care se mai adauga si alti stalpi de rezistenta de 10 -11 cm grosime.

Acestia din urma regasindu-se strategic si in partea de acoperis a respectivului model de foisor.

Dandu-i acestuia rezistenta de care are atata si atata nevoie.

Si desi este vorba despre un model de foisor realizat prin combinatia diferitelor componente din lemn masiv, de aici nu lipsesc nici contravantuirile.

Cele care la randul lor sunt realizate din aceleasi lemn de rasinoase, de mare valoare pentru amenajarea zonelor exterioare.

 

Sursa www.Pinterest.com